Wat verdient een verpleegkundige

Heb jij altijd de droom gehad om mensen te helpen? Waarom wordt je dan geen verpleegkundige? Zeker in de onzekere tijden waarin we nu leven zul je als verpleegkundige overvloed in werk. 

Maar wat verdient een verpleegkundige? En wat moet je als verpleegkundige allemaal kunnen en weten? In dit artikel gaan we in op die vragen dus lees snel verder.

Wat is een verpleegkundige?

Als verpleegkundige ben je eigenlijk een beetje het spin in het web in het ziekenhuis. Je hebt behoorlijk wat taken die je op een dag moet uitvoeren, je hebt veel verantwoordelijkheid en je moet er niet vanuit gaan dat je altijd na een 8 urige werkdag weer naar huis kunt gaan. 

De taken van een verpleegkundige kunnen uitlopen van het verzorgen van wonden, het afnemen van bloed, het assisteren van de arts en nog veel meer. Je moet daar dus wel tegen kunnen. 

MBO of HBO 

Je hebt natuurlijk ook nog verschillende opleidingen tot verpleegkundige. Als MBO verpleegkundige ben je voornamelijk op de werkvloer te vinden bij de patiënten terwijl je als HBO verpleegkundige toch meer achter de schermen werkt en uiteindelijk ook een meer leidinggevende functie zult gaan aannemen. 

Waar werk je als verpleegkundige?

Ongeveer meer dan de helft van de verpleegkundigen werken in het ziekenhuis, maar je kunt ook gaan werken in verzorgingshuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en woonvormen voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten. 

Verpleegkundigen werken meestal samen met artsen, anesthesiologen of fysiotherapeuten.

Wat verdient een verpleegkundige? 

Een voor veel mensen toch wel belangrijk onderwerp bij het zoeken van een ban is het maandsalaris. Dus wat verdient een verpleegkundige? 

Dit verschilt natuurlijk enorm, dit hangt allemaal af van je leeftijd, je ervaring en je opleiding. 

Maar wij hebben dit even voor je opgezocht en komen dan uit op het volgende.

Opleidingsniveau: HAVO/VWO

Met dit opleidingsniveau verdien je ongeveer €2300,- bruto per maand.

Opleidingsniveau: LBO/VMBO

Met dit opleidingsniveau verdien je ongeveer €2950,- bruto per maand.

Opleidingsniveau: MBO

Met dit opleidingsniveau verdien je ongeveer €3205,- bruto per maand.

Opleidingsniveau: HBO

Met dit opleidingsniveau verdien je ongeveer €3245,- bruto per maand.

Opleidingsniveau: Universitair

Met dit opleidingsniveau verdien je ongeveer €3370,- bruto per maand.

Zoals je ziet is het salaris van een verpleegkundige helemaal niet zo raar. Echt is daar wel bij te zeggen dat je ook een behoorlijk zwaar en verantwoordelijk beroep hebt. Je moet dan ook echt wel stressbestendig zijn. 

Hoe wordt je een verpleegkundige?

Zoals hierboven aangegeven kun je al verpleegkundige worden met een HAVO of VWO opleiding. Echter de meest gebruikelijke opleiding tot verpleegkundige is de HBO de opleiding. Deze opleiding duurt ongeveer 4 jaar, mits je geen jaar over doet natuurlijk. 

Als je eenmaal je diploma hebt gehaald kun je je nog specialiseren tot bijvoorbeeld ambulanceverpleegkundige of intensive-care verpleegkundige.