Slapend rijk worden, ben jij er klaar voor?

Slapend rijk worden, het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Toch? Toch is het mogelijk!

Heb je wel eens gehoord van het creëren van een passief inkomen? Of van het automatiseren van al je zaken? Dit is het begin van geld verdienen terwijl je slaapt. 

In dit blog ga ik je dan ook vertellen over de manieren waarvan bewezen is dat ze werken, en waar je eigenlijk direct mee aan de slag kan gaan als je maandelijks een klein beetje geld over houd. Als je dit goed op zet en niet te gehaast bent dan zul je zien dat het al gauw zijn vruchten af werpt en jij slapend rijk kan worden. 

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen komt in verschillende soorten en maten en is eigenlijk niet in 1 woord te omschrijven. Je kunt het eigenlijk wel een beetje bekijken als volgt; 98% van de wereld bevolking werkt voor zijn geld, terwijl de 2%, over het algemeen de rijke mensen, laten hun geld werken voor hen. En dit is wat wij ook gaan doen. 

Een passief inkomen kun je eigenlijk ook wel een beetje vergelijken met tuinieren, je zaait en je oogst.

Zodra jij je geld investeert in iets, bijvoorbeeld vastgoed (zaaien), dan kun je daar eigenlijk een doorlopend inkomen uit generen (bijvoorbeeld uit huur) en misschien op oudere leeftijd je vastgoed wel tegen een behoorlijke prijs verkopen (Oogsten). 

Begrijp je het concept van slapend rijk worden nu ook een beetje? Als we het voorbeeld van hierboven nemen dan hoef je niks meer te doen voor je inkomen als je een beetje nette huurders in je woning hebt natuurlijk. Dit is een passief inkomen. 

Verschillende soorten passief inkomen.

Nu je weet wat een passief inkomen is gaan we door naar de volgende stap, de verschillende soorten inkomsten die je kunt creëren.

Er zijn veel verschillende manieren om een passief inkomen te genereren, de beste manier voor jou hangt een beetje af van het investerings termijn en je budget. En stiekem ook wel een beetje van je leeftijd, want het is natuurlijk niet handig om voor 25 jaar te gaan investeren als je al 70 jaar oud bent. 

Investering termijn

Zoals ik al zijn hangt de duur van je investering een klein beetje af van je leeftijd, als jong persoon kun je veel langer investeren dan als je al iets ouder bent. De andere kant is natuurlijk dat je op oudere leeftijd vaak meer spaargeld hebt om te investeren.

Gelukkig zijn er ook enorm veel manieren om op korte termijn al rendement uit je investering te behalen. Hier onder staan een aantal voorbeelden.

Rendement op korte termijn:
  1. Investeren in vastgoed voor verhuur
  2. Affiliate marketing
  3. Google Adsense
  4. Verkopen op Bol.com via LVB
  5. Dropshipping
Rendement op lange termijn:
  1. Investeren in vastgoed voor verkoop
  2. Aandelen
  3. Project investering
  4. Sparen
  5. Word duurzaam

Voor het rendement op korte termijn is soms enige opstart tijd nodig, maar zodra dit eenmaal loopt zul je er veel rendement uit kunnen halen, soms zelfs wel op dagelijkse basis. Dit kan soms zelfs met een enorm lage investering.

Bij Rendement op de lange termijn kun je denken aan een looptijd van 1 jaar tot wel 30 jaar of zelfs langer, dit hangt er vanaf hoeveel tijd jij je geld kunt missen. Weet wel dat hoe langer je je geld investeert hoe meer het vaak gaat opleveren. 

Budget

Voor je gaat investeren moet je jezelf de vraag stellen; wat houd ik maandelijks over en wat kan ik echt missen? in de blog die volgende week uitkomt ga ik het hebben over budgetteren, ik geef tips over het verdelen van je geld en geef gratis tools weg die je kunt gebruiken om grip op je financiële situatie te krijgen. 

Als je dit al doet is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen en kun je eigenlijk direct beginnen. 

Bewust

Zodra je je bewust bent van wat je elke maand kunt missen en je ook zeker weet dat je dit in de nabije toekomst niet nodig hebt, dan kun je beginnen met investeren. 

Als je veel kunt missen is dit positief natuurlijk, maar ook met een budget van enkele tientjes kun je als starten. 

In dit laatste geval kun je bijvoorbeeld starten met Google Adsense, affiliate marketing of dropshipping, hier is eigenlijk geen budget voor nodig. Wel is het in dit geval handig dat je je zelf een aantal dingen aanleert, zoals bijvoorbeeld, blog schrijven en misschien het maken van een website. Dit kun je natuurlijk ook uitbesteden maar dit kost vaak geld, tenzij je een handig familielid of vriend hebt. 

Leren of laten doen

Heb je dit niet? Dan is dit heel eenvoudig te leren met een tutorial op youtube, of tegen een kleine vergoeding alsnog te laten doen via platformen als Fiverr of Freelancer. 

Heb je een groter budget te besteden? Dan kun je overwegen te gaan investeren in bijvoorbeeld vastgoed of in aandelen. Hierbij kun je over het algemeen het beste gaan voor een lange termijn investering om het beste rendement te behalen.

Slapend rijk worden met een passief inkomen.

Investeren in vastgoed.

Eindelijk we gaan aan de slag, na het een en het ander uitgelegd te hebben over een passief inkomen wordt het nu dan echt tijd om echt te starten.

We starten met het investeren in vastgoed, zoals ik al eerder vertelde zijn er een aantal manieren om te investeren maar ook een aantal manieren om rendement te behalen uit vastgoed. 

Vastgoed kopen.

De titel spreekt eigenlijk al een beetje voor zichzelf, je koop vastgoed en kunt dit opknappen en verkopen, je kunt ook wachten tot de markt verbeterd en dan verkopen, of je verhuurt.

Bij dit laatste duurt het natuurlijk wel veel langer voor je je investering terugverdient, maar het is natuurlijk niet voor niks een passief inkomen, je verdient maandelijks een stuk van je investering terug. Uiteindelijk heb je je investering terug verdient en maak je alleen nog maar winst. Daar komt nog eens bij dat als je het goed aanpakt, je eigenlijk de rest van je leven zou kunnen leven van de huur die aan jou voldaan wordt.

Het is begrijpelijk dat je dit niet zomaar kunt betalen, hiervoor zijn gelukkig altijd opties.

Investeringsgroep

Denk bijvoorbeeld aan het oprichten van een investeringsgroep, dit kun je doen met vrienden of familie. Jullie investeren allemaal een percentage van de vastgoed die jullie willen kopen en verdelen daarmee de lasten, denk er wel om dat jullie de binnenkomende huur ook zullen moeten verdelen. 

TIP: Ook al zijn het vrienden of familie en vertrouw je ze, stel ten allen tijde een overeenkomst met duidelijke voorwaarden op. 

Platform

Heb jij geen vrienden of familie die samen met jou willen investeren of de stap niet durven te nemen, en je hebt zelf helaas ook het kapitaal niet om dit in je eentje te doen? Wees niet getreurd, je las het waarschijnlijk al aan de titel er is nog een optie! 

Net als je vast wel een gehoord hebt van BUX of Etoro, de platformen waar je meer kunt handelen op de beurzen vanaf je laptop of smartphone, die platformen zijn er ook om te handelen in vastgoed projecten. 

Welke ik zelf gebruik en waarvan ik dus ook zeker weet dat hij werkt is “Reinvest24”.

Je hebt eerder in dit blog al eens een screenshot voorbij zien komen en ik zal er hier nog één met je delen. Bekijk de foto hieronder maar eens goed.

Leuk pensioen

Zoals je kunt zien wordt er over een periode van 25 jaar elke maand €500,- geïnvesteerd met een totaal van €149.500,-, en zal ik over 25 jaar zodra ik mijn aandelen in het vastgoed verkoop ongeveer €1.543.335,- ontvangen.

Nu hoef je natuurlijk niet met €500,- per maand te beginnen dit kan al vanaf €100,-, en ook hoef je dit niet maandelijks te doen of voor 25 jaar, dit kun je allemaal zelf bepalen. 

In mijn geval heb ik aangevinkt dat ik mijn “earned profits”, dus het geld dat ik al heb verdient weer opnieuw investeer. Dit is geld dat je bijvoorbeeld al hebt verdient met huur van het gebouw,  maar die kun je ook maandelijk laten uitbetalen. Maar je verdiensten zullen dan wel een stuk lager uitvallen natuurlijk. 

LET OP: Investeren blijft een risico, je weet niet wat de markt doet. Investeer daarom alleen als je het geld ook daadwerkelijk kunt missen! 

Investeren

Iedereen kent het wel, je wordt er mee platgegooid op tv, toch zijn er maar weinig die het echt aandurven. Ik heb het natuurlijk over investeren. 

Wat je eigenlijk doet als je investeert in bijvoorbeeld een bedrijf is je koopt een aandeel van dat bedrijf. Bij een aankoop van 5% van de aandelen van een bedrijf of meer ben je dan ook grootaandeelhouder en kun je dus zeggenschap binnen dit bedrijf hebben. 

Dit wordt ook wel gebruikt om langzaam een “Hostile take over” te doen, je neemt dan dus langzaam het bedrijf over van de huidige CEO.

Investeren is misschien niet voor iedereen weggelegd, je moet toch wel een beetje zenuwen van staal hebben en op de hoogte zijn van het wereldwijde nieuws. Althans als je het zelf doet, via de platformen die er tegenwoordig zijn, de online brokers en de bank is dit niet eens altijd nodig.

Zelf de beurs op

Om zelf de beurs op te gaan zul je toch wel een redelijke portemonnee moeten hebben en kennis over de markt en de aandelen die je wilt gaan kopen. Voor beginners met een laag budget is dit niet aan te raden.

Broker platform

Je hebt er vast wel van gehoord, platformen zoals BUX of Etoro geven jou de mogelijkheid om met niet al te veel kennis een laag budget al investeren op de markt. Vaak kun je al het laatste nieuws en de grafieken van het product allemaal bekijken in de app zelf, of je kunt met de copy trade optie kopiëren wat anderen doen. Let wel op dat dit beide kanten op kan gaan, de persoon van wie je kopieert kan het bij het juiste eind hebben en je veel geld opleveren, maar die kan het ook verkeerd hebben en dan kost het je geld. Je legt je geld in de handen van iemand anders. 

De bank

Ook bij de bank kun je een investeringrekening openen, je gaat om tafel met een adviseur van de bank, bespreekt wat je kunt missen, vaak op maandelijkse basis, wat je als looptijd wilt en hoeveel geld je aan het eind van die looptijd wilt verdienen. Ook hierbij moet je wel opletten dat hoe meer geld je wilt verdienen aan het eind van je looptijd hoe meer risico je neemt. Vaak kun je bij de bank zelf op de website al een kleine berekening maken.

Dit was een korte samenvatting van de mogelijkheden die je hebt in de wereld van het investeren in aandelen, Hier breng ik nog een blog over uit waar je alles tot in details zult kunnen lezen en leren. Mocht je al geïnteresseerd zijn in de aandelen dan raad ik je aan het boek van Warren Buffet te kopen. Warren Buffet is een Amerikaanse investeerder die al tientallen jaren op de lijst staat van rijkste mensen ter wereld met een vermogen van meer dan 76 Miljard dollar.

Zijn boek is hier te koop: LINK Het is absoluut een aanrader en een mooi moment om in het hoofd te kijken van een succesvol zakenman en investeerder. 

Project investering

Investeren in leningen en projecten doe ik zelf ook al enige tijd, dit doe ik via het platform Mintos.

Mintos kent veel voordelen, zoals bijvoorbeeld de Buy back garantie waardoor je dus eigenlijk geen risico’s loopt om je geld te verliezen. En je kunt investeerders regels opstellen, dit gaat allemaal automatisch en hoef je dus maar één keer tijd in te investeren.

Op jaarlijkse basis ontvang ik rond de 12% rente op mijn verstrekte leningen, wat uiteindelijk uit kan lopen op leuke bedragen.

Ook dit is iets voor op de langere termijn, Blijf dit enkele jaren doen en herinvesteer je winst.

Hierover zal ik ook nog een uitgebreider blog schrijven om jullie daarbij zo goed mogelijk te helpen.

Word duurzaam

Buiten het feit dat dit natuurlijk enorm goed is voor het milieu, is dit ook een verademing voor je portemonnee. Wat nou als ik je zou vertellen dat je met je energierekening ook een soort passief inkomen kunt genereren. 

Als je al zelfstandig woont dan heb je vast een idee wat gas kost en wat stroom kost, zou je dan niet liever alles electrisch hebben? En zou het niet mooi zijn als een deel van die elektriciteit ook nog goedkoop tot gratis komt? Ik vind van wel!

Je gasrekening is vaak de door in het oog als je het vergelijkt met je energierekening, ik denk dat veel mensen dat wel met mij eens kunnen zijn.

Daarom raad ik ook een aantal dingen aan, dit kan een flinke uitgave zijn, maar omdat je ook vaak subsidies kunt krijgen of dat zelf je woningbouw wel mee wil financieren is het zeker een aantrekkelijke optie om te overwegen! Ik zet ze hieronder even op een rijtje;

Zonnepanelen

Ik heb ze zelf ook op mijn woning, en of de zon nu veel schijnt hier of niet vaak maakt het hoe dan ook een groot verschil. Zeker als je kijk naar de zomer, je heb je verwarming niet nodig, lichten hoeven minder aan en je zit vaker buiten dan voor de tv. Daar komt bij dat zomers de zon op zijn best is natuurlijk en zich vaker laat zien dan in de winter waardoor je niet alleen bespaart maar ook nog eens teruggeeft.

Inductieplaat

Stop met het koken op gas. Ik weet dat er veel mensen op tegen zijn om het koken op gas helemaal uit te bannen. Maar ik raad het toch aan! Vroeger was ik er ook op tegen, ik vond koken op gas veel lekkerder, nadat ik eenmaal een tijd in Griekenland heb gewoond. (waar ze geen gas gebruiken voor zowel warm water of koken.) dacht ik daar absoluut anders over en wil nu niet meer anders. 

Ten eerste omdat ik het gewend ben nu en het eigenlijk een stuk lekkerder vind koken dan op gas. en;

Ten tweede als je ziet hoe enorm je gasrekening er van zakt. Je gebruikt geen gas meer en dat merk je aan het einde van het jaar!

Elektrische CV

En dan als laatste maar zeker niet de slechtste, de elektrische cv ketel.

Ook deze zijn niet goedkoop in de aanschaf maar de investering absoluut waard! Hoeveel gas je wel niet gebruikt voor het opwarmen van je huis, het gebruik van warm water tijdens de afwas of onder de douche. 

Waarom

Waarom zijn al deze dingen nu zo goed? Buiten dat het goed is voor het milieu word je er ook financieel een stuk comfortabeler van! Je verbant gas eigenlijk uit je huis, je grootste kostenpost van de twee, daar komt bij dat je veel van de elektriciteit weer terug wind met je zonnepanelen. Je zult het misschien niet direct aan je portemonnee gaan voelen maar wacht maar tot je eindejaars- rekening binnenkomt. 

Een tip; als je huurt, ga dan met je woningbouw in gesprek en kijk wat de mogelijkheden zijn tot een financiering van hun kant.

Sparen

Je leest het goed, ook gewoon sparen is een manier van een passief inkomen genereren. Je investeert meestal maandelijks door een klein of groot bedrag op je spaarrekening te storten waarover je rente ontvang van de bank.

Nu is de rente vandaag de dag niet meer wat het geweest is helaas dus raad ik je aan als je voor deze optie gaat een speciale spaarrekening te openen waar je iets meer rente ontvangt, voor meer informatie hierover kun je terecht bij je bank.  

Buiten het fijt om dat dit niet de meeste lucratieve manier van inkomen generen is doordat de rentes zo laag zijn tegenwoordig, is dit waarschijnlijk wel de meest veilige manier. Je neemt geen risico.

Affiliate Marketing

Nog een bewezen en veel gebruikte manier voor het creëren van een passief inkomen is affiliate marketing. Maar wat is dit nu eigenlijk? 

Wanneer jij affiliate marketing doet maak je eigenlijk met jou blog of website reclame voor producten van een ander bedrijf. Bijvoorbeeld voor Bol.com of Amazon. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een webshop op te richten met alleen maar affiliate links van een bepaald bedrijf. Daardoor worden klanten direct doorverwezen naar het product op originele shop. Of je kunt gaan bloggen over het product en raad mensen aan dit product te gaan halen. 

Link

Zodra mensen via jou link op de website van het bedrijf komen en ze doen een aankoop. Dan verdien jij een commissie op de aankoop van de klant. Vaak is het zelfs zo dat wanneer een klant niet het door jou aanbevolen product koopt maar iets anders. Terwijl hij of zij wel via jou link op de website is gekomen, je nog steeds een commissie krijgt.

Affiliate marketing is enorm goed te combineren met Google Adsense, dit onderwerp gaan we hierna bespreken. 

Ook over het onderwerp affiliate marketing kun je mijn blog lezen met een meer uitgebreide uitleg. Klik hier

Google Adsense

Google adsense is eigenlijk heel simpel uit te leggen, je maakt reclame op je website voor andere bedrijven door middel van addblocks in te voeren.

Wat je eigenlijk doet is een website of een blog creëren waarop je schrijft over bijvoorbeeld je rondreis door Afrika. Zodra jouw blog al enige content heeft dan kun je je aanmelden bij Google Adsense en geld verdienen met jouw website.

Uitleg

Hoe het werkt zal ik nu in het kort uitleggen;

Allereerst creëer je een je website of een blog, het liefst iets over een niche waar je veel over kan vertellen of waar niet te veel concurrentie is zodat je sneller boven in Google gevonden wordt.

Dat gedaan hebbende kun je starten met het creëren van content, Google accepteert je website namelijk niet als er geen goede en originele content op staat.

Nu kun je je aanmelden bij Google Adsense en je website koppelen. 

Zodra je website is goedgekeurd kun je starten met het plaatsen van de advertentie boxen op je website. Dit kan tussen je blogs door of in je header of in je sidebar, wat voor jouw het beste voelt.

Als dat allemaal gelukt is en je bent helemaal goedgekeurd door Google, dan kun je starten met het verdienen van geld. 

Lees voorwaarden

Voor je hiermee begint raad ik je wel aan om de voorwaarden van Google goed door te lezen zodat je website zo goed als in een keer gekeurd kan worden.En zorg ook dat je regelmatig content blijft uploaden en veel nieuwe bezoekers trekt zodat je inkomen blijft genereren. 

Dit klinkt allemaal als veel werk, maar dat valt reuze mee. Voor mijn blogs typ ik elke dag ongeveer 45 minuten en ik post net geen 2 blogs per week.

Mijn tip; doe dit zodra je wakker word, pak je koffie of rook je sigaret of doe beide en typ als eerste opdracht van de dag je bijvoorbeeld 500 woorden of 750 woorden of misschien 1000 woorden van je blog. 

Blog

Mocht dit je aandacht getrokken hebben dan kun je natuurlijk altijd mijn volledige blog over Google Adsense lezen! Klik hier

Verkopen op Bol.com

Verkopen op Bol.com, je kent het vast al wel! En dan vraag je je af is dat nog lucratief? Mijn antwoord daarop is absoluut JA! En weet je waarom? Omdat er elke dag nieuwe dingen worden uitgevonden. Er komen elke dag nieuwe klanten bij, dingen gaan elke dag kapot en moet dus vervangen worden en als jij daar dan dat product aanbiedt en je concurrentie het veld uit blaast dan heb je zeker weten een goed inkomen!

Wat is verkopen op Bol.com?

Ik denk niet dat ik nog hoef uit te leggen wat Bol.com is, het verkopen op Bol daarentegen is een ander verhaal. Zelfs tot de dag van vandaag zijn er nog steeds mensen die niet weten dat het mogelijk is om zelf op Bol te verkopen. 

Via het partner programma van Bol.com is het mogelijk om jouw producten aan te bieden aan de miljoenen klanten van Bol.com. En daar dan geld aan te verdienen.

Dit klinkt als werk, hoe is dit passief?

Ik begrijp je gedachten, en eigenlijk is het maar net hoe je het aanpakt natuurlijk. Je kunt er inderdaad je werk van gaan maken, veel research doen, verzenden vanuit huis, klantenservice, retourtjes en ga zo nog maar even door. 

Maar je kunt het ook via LVB (Logistiek via Bol) doen. In dit geval stuur je je product naar Bol.com. En je voert het product in op de website en vanaf daar nemen zij het over, Bol.com doet de verzending, klantenservice, retour opdrachten en jij hoeft je alleen maar druk te maken over de volgende lading die bij Bol moet komen.  Eigenlijk inkomen op de automatische piloot.

Je taken

Uiteraard zul je af en toe wel een aantal dingen moeten doen, zoals product research, de inkopen, waarde toevoegen aan je product zodat dit boven je concurrentie uitspringt. 

Maar je zult eigenlijk bij elk bedrijf of elke manier van inkomen wel iets moeten doen.

Maar ja als dit alles is!

Product research is enorm belangrijk als jij beslist om te gaan verkopen via Bol.com. 

De Bol Masterclass

Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? Eigenlijk is dit enorm simpel, je kunt het allemaal leren in de “De Bol Masterclass”! Dit is een absolute aanrader, zo veel zijn je voor gegaan en hebben hier hun succes en passie gevonden! 

Mijn blog

Natuurlijk schrijf ik hier ook een volledig blog over. Ik ga hier stap voor stap uitleggen hoe je het verkopen via Bol.com kun aanpakken. En wat mijn ervaringen hier zijn.

Dropshipping

Waarschijnlijk kennen de meeste van jullie het wel of hebben het zelfs al geprobeerd. Drop-shipping is inmiddels niks nieuws meer maar kan naar mijn menig nog steeds een enorm goed verdien model zijn! Als je het goed aanpakt natuurlijk!

Wat is drop-shipping

In principe treed je op als de bemiddelaar tussen de leverancier en de klant. Je bouwt je eigen webshop en gat samen werken met een leverancier die drop-shipping ondersteunt en verkoopt zijn/haar producten.

Wanneer de klant iets op jouw webshop besteld en betaald dan bestel jij dit product tegen groothandelsprijzen. En laat dit direct versturen naar de klant . In principe run je een webshop zonder over een eigen voorraad te beschikken.

Tot slot

We zijn nu alweer aangekomen bij het einde van dit blog over slapend rijk worden. Garanderen dat elke methode ook werkt voor jouw kan ik niet, dit hangt er vanaf hoe je het aanpakt en hoe gemotiveerd je zelf bent op dit te doen! Wel kan ik verzekeren dat al de methodes die we zojuist hebben besproken bewezen methodes zijn waar ook daadwerkelijk veel succes in behaald is door mensen.