schulden

Volgens het CBS zijn er in 2020 614.000 huishoudens in Nederland met geregistreerde schulden, dat is ongeveer 7,6% van de Nederlandse bevolking. 

Betalingsachterstanden en schulden kunnen enorm veel stress en slapeloze nachten opleveren, veel mensen raken dan ook in een neerwaartse spiraal en worden hier geestelijk maar ook lichamelijk ziek van.

Hier moet verandering in komen vind ik, echter blijkt dat in de praktijk lastiger te zijn dan veel mensen denken. Vaak zie je dat mensen met schulden uiteindelijk de post niet meer durven te openen en uiteindelijk het volledige overzicht kwijt zijn, met alle gevolgen van dien.

Ook het vragen om hulp is lastig en komt of niet of als het eigenlijk al te laat is en de schulden enorm zijn gegroeid. 

Van schuld naar fortuin

Dit platform is gericht op mensen die schulden hebben of dreigen te krijgen en mensen die het lastig hebben met de financiële kant van het leven.

De artikelen op deze website schrijf ik als ervaringsdeskundige en dus niet als financieel adviseur. 

Ik zelf heb ook in een enorm vervelende situatie gezeten na mijn burn out en het faillissement van mijn bedrijf daarna. Ik heb daarna een methode ontwikkeld om weer uit deze situatie te komen en om mijn weg naar financiële vrijheid te vinden. Het is dus zeker niet onmogelijk, het vraagt alleen enorm veel doorzettingsvermogen en je zult je financiën onder ogen moeten komen.

Forum

Ik heb een forum opgericht waar je anoniem vragen kunt stellen aan mij en aan de community of kunt reageren op anderen. Gelijkgestemden spreken over je schulden of je financiële situatie kan voelen als een opluchting en al veel druk van de ketel halen.

Hulp bij schulden

In Nederland zijn er gelukkig enorm veel vangnetten en organisaties die hulp kunnen bieden bij je financiële problemen, maar zelf oplossen kan natuurlijk ook. Als je het zelf op gaat lossen is het soms even kijken waar je moet beginnen, dit kan ook vaak al snel demotiverend zijn. 

In de artikelen onder het kopje “schulden” zal ik zoveel mogelijk artikelen schrijven over hoe je stap voor stap je schulden aan kunt pakken. 

Mocht je er echt niet uitkomen raad ik altijd aan om professionele hulp te zoeken voor het uit de hand loopt.