Salaris klm piloot

Een piloot worden, ik denk dat veel mensen dat wel willen. Helaas is er maar een select groepje mensen op deze aarde die dat ook daadwerkelijk kan worden. Je moet namelijk aan veel eisen voldoen. Echter de mensen die het worden hebben dan vaak ook een erg leuk salaris, en zeker als je bij de KLM aan het werk gaat. Ben je nieuwsgierig hoeveel dat is? Lees dan salaris klm piloot snel verder.

De verschillen per maatschappij

Nu is KLM natuurlijk een van de grootste vliegtuigmaatschappijen van Nederland en ook een van de grootste werkgevers van Nederland dus dan kun je wel nagaan dat zij een stuk beter betalen dan de kleinere maatschappijen

Buiten de verschillen per maatschappij heb je ook binnen de maatschappij verschillende ladders. Dit heeft alles te maken met je leeftijd, je ervaring, welk vliegtuig vlieg je, welke afstanden vlieg je en ga zo maar door. Al die factoren kunnen enorm veel invloed hebben op jouw salaris als piloot. 

Salaris KLM piloot

Salaris KLM piloot. Maar wat is nu het salaris van een KLM piloot? Dit hebben wij even voor je uitgezocht. Houdt er wel rekening mee dat dit dus enorm kan verschillen per ladder. 

Het gemiddelde salaris van een KLM piloot ligt tussen de 100.000 euro en de 150.000 euro en kan zelfs oplopen tot 250.000 euro. Als dat geen goed salaris is weet ik het ook niet meer. 

Naast dit geweldige salaris vlieg je natuurlijk ook nog eens bijna overal ter wereld heen zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen. In sommige gevallen is het zelfs zo dat je op het land van bestemming enige tijd moet blijven en je dus rustig even een kleine vakantie kunt nemen. 

Nu minder verdienen

De komende 5 jaar moeten de piloten van KLM meewerken aan een loonoffer, dus het salaris hierboven zal de komende 5 jaar even niet een optie zijn. Maar nog steeds verdien je erg goed als piloot. 

De staat heeft de KLM gesteund met 1 miljard euro voor de komende 5 jaar om faillissement te voorkomen. Echter stond daar wel tegenover dat de piloten een loonoffer moesten doen. Met enig protest uiteraard, maarja als KLM failliet zou gaan zou je helemaal geen salaris meer overhouden. 

Welke opleiding heb je nodig

Voordat je piloot kunt worden heb je nog een behoorlijk opleidingstraject voor de boeg. 

Voor je kunt starten met de opleiding tot piloot zul je eerst al wel een HAVO of VWO diploma moeten hebben met als belangrijke vakken engels, natuurkunde en wiskunde. 

Je moet ook minimaal 17 jaar oud zijn om te mogen starten. 

Ben je nieuwsgierig naar de overige eisen om piloot bij klm te worden of wil je weten waar je vacatures kunt vinden? Klik dan hier.

Meer succesvolle mensen

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Klik dan snel hier voor meer succesverhalen.