Bespaar geld

Geld besparen is iets wat waarschijnlijk iedereen wel wil. Je houdt meer geld over om leuke dingen te doen en om te sparen of investeren voor de toekomst. Ook al kan het besparen al beginnen met de kleinste veranderingen in dagelijks leven, voor veel mensen is het toch moeilijk om die gewoontes te doorbreken. 

In het artikel “bespaar geld” ga ik uitleggen hoe je met een aantal kleine aanpassingen in je dagelijks leven al veel geld op jaarbasis kunt besparen. 

Tip 1: Je boodschappen

Dit klinkt misschien niet moeilijk, maar voor veel mensen is het toch lastig omdat ze aan bepaalde gewoonte vast zitten. Bijvoorbeeld elke dag boodschappen halen in plaats van een keer in de week, dure A-merken halen, te veel boodschappen halen, onnodige boodschappen halen en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Als je wekelijks je boodschappen doet, maak dan elke week een boodschappenlijstje. Dit zorgt er voor dat je minder snel onnodige dingen in je winkelwagen doet. 

Tip 2: Tv, internet en bellen

Hoe kun je besparen op je tv, internet en telefoon? Heel erg simpel, neem een kijkje op de website van je telecomaanbieder om te kijken of er niet een goedkoper pakket beter bij je past. Veel mensen stappen tegenwoordig over naar alleen internet omdat telefonie eigenlijk alleen maar mobiel gebeurd en tv vervangen wordt door Netflix, Videoland en NLZiet. 

Wil je weten hoe je hier tot enkele honderden euro’s per jaar op kunt besparen? Klik dan hier voor ons artikel over Provider vergelijke Nederland>>

Of ga direct naar onze vergelijker.

Tip 3: Abonnementen

Voor veel mensen is een abonnement een kostenpost waar ze maar geen afscheid van kunnen nemen. Dat is te begrijpen want ik was altijd gek op de Donald Duck. Echter is dit toch vaak iets wat ze niet merken.

Een abonnement opzeggen kan enorm lastig zijn, zeker als je er veel gebruik van maakt. Maar wat je ook kunt doen is bijvoorbeeld op je verjaardag of met kerst een jaarabonnement op je verlanglijstje te zetten.  

Zeg hier je abonnementen op.

Tip 4: Energie

Verloopt je energiecontract bijna? Neem dan eens de moeite om aanbieders te gaan vergelijken. Het kost je elk jaar hooguit 30 minuten maar kan je per jaar al snel een paar honderd euro besparen. 

Verloopt je contract bijna? Neem dan eens een kijkje op onze energievergelijker.

Wil je ook besparen op je eindafrekening? Dan zijn hier nog een paar kleine tips:

  • Douche korter.
  • Doe je afwas in de gootsteen. (Zonder stromende kraan) 
  • Zet maar een radiator aan in huis. (Meestal je woonkamer)
  • Trek eens een warme trui aan.
  • Houd deuren in huis goed gesloten.
  • Stap over op slimme apparaten.

Tip 5: Loterijen

Zonder dat je het misschien door hebt spenderen de meeste mensen enorm veel geld aan de loterij zonder hier iets voor terug te krijgen. Af en toe winnen ze een klein prijsje om je blij te houden maar de kans is groot dat je nooit een groot bedrag zal winnen. 

Als je miljonair wilt worden zou dit niet je hoofddoel moeten zijn, er zijn tegenwoordig zoveel manier om veel sneller en met veel minder financiële inzet miljonair te worden. 

Tip 6: Verleidingen

Voor deze tip heb je enorm veel doorzettingsvermogen nodig. Je moet weerstand bieden tegen alledaagse verleidingen. Dit houd in dat je alleen dingen koopt wanneer je echt iets nodig hebt. Loop je door de stad of browse je op het internet en je ziet iets leuks, denk dan eerst goed na of je het echt nodig hebt. Nog beter, ga naar huis en slaap er een nachtje over. Als je het echt nodig had dan neem je de volgende dag wel de moeite om alsnog de aankoop te doen.

Discipline 

Bespaar geld! Als je echt wilt besparen zou ik zeggen probeer dit eens. Maar om dit te laten werken heb je enorm veel discipline nodig, je zult vaak het moment krijgen dat je er geen zin in hebt of denk; dit kan wel voor een keer. Op die momenten moet je sterk zijn en buiten je comfortzone stappen en de verleiding weerstaan. 

Hoe vaker je het doet, hoe meer het een gewoonte wordt. 

Wil je leren hoe je minimalistisch kunt leven? Klik snel hier.